Zgodbe so povsod.

Z nami jih lahko doživite.

Izkusite samo vodeče izlete po slovenski Istri in za vedno spremenite svoj pogled na dobrote in doživetja, ki jih ponuja ta prečudoviti del naše male države.

Podajte se na pustolovščino, ki vas bo spremljala še dolgo po tem, ko boste že v toplini svojega doma. Naš cilj je predstaviti regijo na igriv način, pokazati vsem otroškim dušam kakšne zgodbe skrivajo podrobnosti našega mesta in regije. Skozi igro vas popeljemo v zgodovino naše Istre in Kopra in vam predstavimo lokalne značilnosti preko zgodb domačinov in nepozabljenih mitov.

Kozji izziv

Podajte se na potep s kozo in spoznajte skrite predele koprskega podeželja. Popeljal vas bo po krajih in zaselkih, ki niso v turističnih vodnikih in niso atrakcije na zemljevidih. Pot je zapeljana kot uganka, ki jo rešujete preko koze Histre. Videli boste najlepše razglede, nasade vinogradov in oljčnikov, predvsem pa spoznali lokalne mite in legende.

Dežela Histrov

Vabimo vas na prazgodovinsko pustolovčino, kjer boste na igriv način preživeli čas v naravi in spoznali kdo so Histri. Obiskovalci se s pomočjo zemljevida dežele Histrov podate na pot, po kateri vas vodijo vaše razmišljanje in namigi na zemljevidu. Vsi pustolovci pred začetkom dobite vso opremo, ki jo potrebujete za iskanje pravilnih odgovorov.

Več

Namestitev

Za pravo potepanje čez dan, je potreben tudi kvaliteten počitek čez noč. Ponujamo vam stanovanja in hiše v starem mestnem jedru Kopra. Idealno izhodišče za raziskovanje srednjeveškega Kopra, kolesarske izlete na podeželje ali samo za sprehod do plaže, tržnice, in mestnih znamenitosti.

Kako deluje "selfguided" tura?

Tovrstna avantura vam omogoča, da se na raziskovanje odpravite kar sami, oziroma v spremstvu svojih najdražjih. Mi smo opravili izvidnico, napisali natančna navodila, raziskali lokalne zgodbe, jih za vas zapisali in zabeležili pot na mobilni aplikaciji. Dodali smo tudi manjše izzive, da je pot še bolj zabavna. Vam preostane le, da jo doživite!

Komu so izleti namenjeni?

Izleti so namenjeni raziskovanju, zato so primerni za vse radovedneže. Za majhne in velike, ki si želijo spoznati lokalne mite, legende in vraže. Za tiste, ki želite poležavanje na plaži kombinirati z doživetji. Za tiste, ki sovražite dolgčas in turistične vodiče. Skratka, za koze in ne za ovce :)